PANKŪKU KŪKA

 

 

Svētdienas rīti ir brīnišķīgs brīdis, lai svinētu brīvdienu mājās ar visas ģimenes klātbūtni. Nav nekā burvīgāka par kārtīgu izgulēšanos un nesteidzīgu brokastu pagatavošanu. Kā gan vēl mīļāk iepriecināt mājniekus ar brokastīm? Ierasto pankūku vietā pagatavojot pankūku kūku! Pagatavošana neaizņems vairāk laika kā ikdienišķas brokastis.
Tik daudz “kūku” šajā vārdu salikumā taču šādu gardumu neatradīsiet nevienā konditorejā Rīgā, to es varu Jums apgalvot. Ideju piesavinājos skatoties The Big Festival (Džeimijs Olivers) bildes, kur viena no tām ietvēra pankūk’ kūku.

Patiesībā viss kas jums jādara – jāizcep pankūkas un nevis jāpasniedz tās uz galda ierastajā veidā, bet gan jāsakārto tās tornī pa vidu liekot ogas, ievārījumu, saldo krējumu, kļavu sīrupu, maskarponi utt. Es izpaudos ar putukrējumu, avenēm un šokolādes – apelsīnu mērci.

Pankūkām iespējams izmantot  šo recepti (http://annabirmane.wordpress.lv/2012/07/30/pankukas/). Ar šīm pankūkām kūka sanāks daudz augstāka. Ja kūku vēlas no plānajām pankūkām, tad tās vajadzēs diezgan daudz (vismaz 30.gab).

Jāsāk ar pankūku izcepšanu (pankūkām nepieciešams: milti, olas, piens, cukurs, sāls, vaniļa. Proporcijas atbilstoši izvēlētajai receptei). Kad pankūkas izceptas tām jāļauj nedaudz atdzist, tikmēr var sakult putukrējumu, sagatavot pildījumu kūkai – ievārījumus, augļus, izņemt nepieciešamo no ledusskapja 🙂 . Kamēr gaidīju, es pagatavoju šokolādes mērci – 100g šokolādes, 50g saldais krējums, 10g sviests un mazliet sarīvēta apelsīna miziņa (burtiski dažas skaidiņas). To visu liek bļodiņā un kausē ūdenspeldē, ik pa brīdim apmaisot. Kad izkusis to izmaisa lai sastāvdaļas saplūstu pavisam kopā. Sanāk daudz gardāk nekā izmantojot Nutellu vai citas veikalā nopērkamās gatavās šokolādes piedevas.
Kad pankūkas atdzisušas tās kārto uz liela šķīvja – pankūka, mērce, pankūka, ogas, pankūka puturējums un tā atkārtot vairākas reizes, kamēr tornis ir uzcelts tik augsts, lai Karlosons varētu lepoties.

Foto: Ieva Vīksne

Advertisements