Pankūkas.

Pankūkas ir pirmais ēdiens ko iemācījos gatavot bērnībā, tāpēc tām ir saglabājusies liela nozīme manā dzīvē. Katru svētdienas rītu atverot acis pirmā doma ir PANKŪKAS. Biezas, plānas, lielas vai apaļas, tam nav nozīmes. Galvenais, ka nedēļas nogale tiek svinēta ar tām.

Amerikāņu filmās (gan jau arī ikdienā) ļoti populāras ir lielas, biezas un uzpūtušās pankūkas. Tādas beidzot tika pagatavotas arī mānā mājā. Iepriekš baidījos no cepampulvera klātbūtnes mīklā, tomēr pankūkas sanāca ļoti garšīgas un  pufīgākas nekā ierasts. Mīkla pagatavojama ļoti ātri. Tai nepieciešams:

  • 2 olas
  • 260g miltu
  • 250g piens
  • 2 tējkarotes (tsp) cepampulveris
  • 80g cukurs
  • ēdamkarote kanēlis
  • šķipsniņa sāls
  • 80g sviests

Miltus, cukuru, cepampulveri, sāli iesijā bļodā un samaisa, lai visas sastāvdaļas sajuktu kopā. Atsevišķā traukā sakuļ olu, pievieno pienu un izkausētu sviestu, samaisa kuļot. Pēc tam atliek vien sajaukt sausās sastāvdaļas ar slapjajām un samaisīt viendabīgā masā. Masa būs diezgan bieza, bet tādai tai ir jābūt. Pankūkas cep kā nu kuram patīk – lielas, mazas vai kantainas. Ēd kopā ar ģimeni, draugiem un zapti.

Lai labi garšo!