Cepumi ar šokolādes gabaliņiem / chocolate chip cookies

Image

Sastādaļas:

  • 110g sviests (istabas temp.)
  • 200g brūnais vai tumši brūnais cukurs
  • 1 ola
  • 180g milti
  • sāls šķipsna
  • 1 ½ tēj.k cepamais pulveris
  • 100-200g šokolādes gabaliņi (atkarībā no velmēs pēc šokolādes)

Krāsni sakarsē 190 C. Bļodā saputo kopā sviestu un cukuru. Ja ir tāda iespēja, var izmantot virtuves kombainu. Pievieno olu un iemaisa.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, sāli, cepamo pulveri. Tos pievieno sviesta masai un samaisa kopā. Mīklai jābūt diezgan stingrai. Ja nepieciešams, to var samīcīt ar rokām, lai sastāvdaļas labāk sajaucas. Beigās iemīca arī šokolādes gabaliņus. Mīklu sadala 8-12 vienādās bumbiņās (atkarībā no lieluma kādā vēlas cepmus).

Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru vai silikona paklājiņu un liek virsū mīklas bumbiņas, tad tās nedaudz saplacina ar pirkstiem.

Cepumus cep krāsnī 10-12 (maksimums) minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj tiem atdzist.

Ja ir vēlēšanās pēc vēl šokolādīgākiem cepumiem, tad miltus pievieno 160g un papildus kakao 30g.

Image

To bake those cookies you will need:

  • 110g butter (room temperature)
  • 200g light brown or dark brown sugar
  • 1 egg
  • 180g plain flour
  • pinch of salt
  • 1 ½ tsp baking powder
  • 100-200g chocolate chips

Preheat your oven on 190 C. In a large bowl mix together butter and sugar. You can use food processor if you have one. Add egg and mix it in as well.

In separate bowl mix together flour, baking powder, salt. Add it to butter and blend it in. Dough will be tough. Also add chocolate chips. If it is necessary use your hands to mix them in. Divide dough into 8-12 balls.

Line baking pans with paper. Put cookie balls on and push them a little bit. So they look like small pancakes.

Bake them in oven for 10-12 min. Then let them cool and eat them with milk or afternoon tea.

If you want more chocolate in cookies change proportions a little: flour 160g and cacao 30g.

Advertisements