Šokolādes brownie

Ja garšo šokolāde, tad jāiet uz veikalu un jānopērk laba šokolāde. Bet ja gribās no šokolādes iegūt ko vairāk, tad jāpagatavo brownie. Pēc Jūsu izvēles var pievienot gan riekstus, gan žāvētus augļus. Šī recepte priekš šokoholiķiem.

Sastāvdaļas:

  • 120g  šokolādes vismaz 70%kakao
  • 120g sviests
  • 90g milti
  • 2 olas
  • 200g brūnais cukurs

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem pēc C.  Bļodā liek salauztu šokolādi un sviestu. Ūdens peldē tos izkausē. Iemaisa cukuru, iemaisa olas, iemaisa miltus.  Mīklu liek ietaukotā veidnē un cep 22-25minūtes. Ja temperatūra ir precīza, tad ilgāk par 25 minūtēm nevajadzētu cept. Citādāk kūka kļūs sausa un nebūs patīkama. Pēc cepšanas nepieciešams to atdzesēt.

Tikmēr var pagatavot šokolādes virskārtu

  • 50g saldais krējums
  • 50 sviests
  •  40g kakao pulveris (nevis dzēriens Nesquik , bet īsts kakao)
  • 50g cukurs

Saturu liek bļodā (kakao izsijā caur sietu, lai nebūtu kunkuļu) un ūdens peldē izkausē. Maisa līdz masa kļūst viendabīga. To atdzesē, intensīvi maisot vai ieliekot ledusskapī.

Manuprāt brownie kļūst gardāks, ja tas vienu nakti pastāv ledusskapī. Garša kļūst daudz  pilnīgāka un patīkamāka.