Zemeņu ‘trifle’

Tā mēs dzīvojam, tā mēs svinam!

Image

Šonedēļ mūsu mājās ir svētki – Kārlim dzimšanas diena. Lai pārsteigtu Kārli un draugus vēlējos pagatavot ko īpašu un nebijušu. Prātā uzreiz nāca šī recepte: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/my_big_fat_tipsy_trifle_16006 . Ilgi biju domājusi, ka šī deserta pagatavošana būs liela ķēpāšanās, tāpēc nebiju to izmēģinājusi. Tomēr maldījos. Produktu sagatavošana aizņēma tikai ~ 30 minūtes, bet ‘kārtošana’ – 10. Pats galvenais, ka šī recepte neprasa nekādas iemaņas konditorejā. Vēlos arī Jūs iedrošināt, tas būs tā vērts!

Pamata recepte ir izmainīta produktu nepieejamības un laika trūkuma dēļ.

Produktu saraksts :

  • 1 kg zemenes
  • 200 g sviesta cepumi *
  • 150 g zemeņu sīrups *

Krēms:

  • 600 ml saldais krējums
  • 200g pūdercukurs

Biskvītam:

  • 6 olas
  • 160g cukurs
  • 160g milti

Liels trauks (ieteicams stikla)

                Krāsni sakarsē līdz 190 C. Sāku ar biskvītu – olas ar cukuru, lielā bļodā, kuļ līdz masa iegūst gaiši dzeltenu krāsu un gaisīgu stāvokli (~3min). Miltus liek klāt gar bļodas malu, lai neizbojātu gaisīgo konsistenci mīklai. Visu lēni un mierīgi samaisa. Šajā momentā ir ļoti svarīgi nepārcensties ar maisīšanu, lai no mīklas nepazustu gaiss , jo tas dod biskvītam ‘pufīgumu’. Tiklīdz miltu kunkulīši ir pazuduši biskvīta mīklu var liet cepamajās pannās (2 gab.) uz kurām ir uzklāts cepamais papīrs. Biskvīts jācep 190 grādos, 15 minūtes.

Ja nav pacietība gatavot biskvītu mājās, to var iegādāties arī veikalā. Tas nav nekāds grēks! 🙂

Kamēr biskvīti cepās, jānotīra zemenes. Šim saldajam ēdienam iesaku izvēlēties lielākās zemenes. Tās jāpārgriež uz pusēm. No mazākajām zemenēm es pagatavoju sīrupu, tās smalki sagriežot ,apberot ar cukuru un cītīgi samaisot (200g zemenes +200g cukurs). Tām jānostāvas vienu dienu.

Kā alternatīvu sīrupam  var izvēlēties arī kādu citu šķidrumu – sulu, kompotu, liķieri..  

   Kad biskvīts gatavs un atdzisis, to apber ar pūdercukuru, lai tas nelīp pie naža. To sagriež šaurās strēmelītēs. Pagatavo putukrējumu – saputo saldo krējumu kopā ar cukuru. 

Kārtošana:

1) biskvīta strēmelītes kārto cieši, lai starpās netecētu un nespīdētu cauri. To samitrina ar sīrupu. Ērtāk to būs izdarīt ar silikona otiņu.

2) uz biskvīta, gar trauka malām (ar ogas iekšpusi pret stiklu) kārto zemenes

3) centrā sadrupinātus saber cepumus

4) biezā slānī liek putukrējumu, nogludina.

Šāda kārtošanas sistēma jāatkārto 3 reizes. Pēdējo putukrējuma kārtu dekorē ar sagrieztām zemenēm. Pirms pasniegšanas to glabā ledusskapī.

Šis deserts noteikti nav diētisks, taču tas liks Tev pacelties spārnos!

Atceries! Lai nepārēstos jāapstājas tad, kad vēl mazliet gribās.

 *atzīmētos produktus iespējams mainīt pēc gaumes

 Image

 

 

Advertisements