Šokolādes zemeņu tējas kūkas (cupcakes)

Nezinu kā Latvijā sauc šīs kūciņas. Iespējams, mūsu vārdnīcās nemaz nav tulkojuma vārdam ‘cupcake’ tāpēc es tās saukšu par tējas kūkām.

Vēsturiski tās aizsāka gatavot Anglijā. Kad dāmām lielās un smagās kūkas palika par lielu tika izgudrotas tējas kūkas. Tās pat cepa tējas krūzītēs, jo tik mazas formiņas nevienam nebija. Tagad šīs kūciņas ir iekarojušas cilvēku sirdis visā pasaulē un ir neatņemama konditoriju prece.

Tās ir ļoti vienkārši un ātri pagatavot mājās.

Pildījums

  • 120g šokolāde (kakao vismaz 60%)
  •  6 ēdamkarotēm saldā krējuma
  • 12 avenes vai mazas zemenes

Šokolādi kopā ar saldo krējumu izkausē ūdens peldē un ļauj atdzist. Kad masa ir palikusi stīva, to saveļ 12 bumbiņās pa vidu ierullējot  nelielu  zemeni vai aveni. Tai jābūt trifeles lielumā. Bumbiņu apviļā kakao pulverī un liek saldētavā.

Kūkas mīkla (12gab.)

  • 60 g sviests
  • 1 ola
  • 100g brūnais cukurs
  • 30g kakao
  • 120g verdošs ūdens
  • 90g milti
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 1 vaniļas pāksts

Ūdeni sajauc ar kakao. Sviestu kuļ kopā ar cukuru kamēr tas ir gaišāks. Pievieno olu un turpina kult. Kad mīkla ir viendabīga pievieno miltus, cepamo pulveri un kakao. Maisa ar lāpstiņu kamēr visas sastāvdaļas ir savienojušās. Mīklu pilda muffinu formiņās kas iesmērētas ar sviestu vai var izmantot papīra formiņas. Tās piepilda nedaudz vairāk kā ½. No saldētavas var izņemt šokolādes bumbiņas. Tās liek katrā formiņā un ar karotes palīdzību pārklāj pāri atlikušo mīklu. Cep 190 grādos pēc C, 22 minūtes. Kūciņas ir gatavas, kad tajās iedurot zobu bakstāmo, izvelkot ārā tas ir tīrs.

Krēms

  • 120g sviests
  • 120g cukurs
  • 120g tumšā šokolāde (izkausēta)

Sviestu kuļ ar mikseri kopā ar cukuru, kamēr tas paliek zīdains un gaišs. Lēnām lej klāt šokolādi. Krēmu kuļ kamēr viss ir sajaucies. To liek konditorejas maisiņā ar zvaignītes uzgali vai arī uz kūciņām to var uzklāt ar sviesta nazīti.

Atdzesētām kūciņām virsū spiež vai smērē krēmu un dekorē ar šokolādes skaidiņām vai ogām.