Zemeņu mini tartes

Viegls deserts, kura sastāvā var izmantot gan svaigas, gan saldētas ogas, tādēļ to var pagatavot arī ziemas periodā.

Smilšu mīkla var uzglabāties ledusskapī 1 nedēļu, saldētavā – vairākus mēnešus. Tāpēc mīklu var pagatavot arī iepriekš.

Smilšu mīkla:

  • 180g  sviests (istabas temperatūrā
  • Šķipsna sāls
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 tējkarotes pūdercukura
  • 250g milti
  • 2 ēd.kar. piens (ja nepieciešams)

Lai pagatavotu šo mīklu es parasti izmantoju virtuves kombainu, tā ir ātrāk. Man dažreiz ir kauns par to, bet patiesībā, ja ir virtuvē liekas rokas, kāpēc tās neizmantot? Ja arī jums mājās tāds ir – izmantojiet!

Sviests, cukurs, sāls, olas dzeltenums tiek likts kombainā un malts, līdz masa kļūst krēmīga. Pēc tam pievieno miltus, kuļ kamēr kombainā mīkla saveļas bumbā (1-2min). Mīklu ietin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 2 h.

Ja mīklu pagavato ar rokām tad sāk ar sviestu ko kuļ kopā ar sāli un olu dzeltenumu (kuļ ar koka karoti vai lāpstiņu). Pēc tam lēnām pievieno cukuru un nedaudz pienu, bet ne visu. Iesijā miltus. Masu viegli mīca ar rokām. Būtu labi, ja rokas nebūtu parāk siltas. Viss proces nedrīskt aizņemt ilgāk par 5 minūtēm, citādāk mīkla būs gumijaina, nepatīkama un lips pie augšlejām. Mīca kamēr visas sastāvdaļas ir samaisījušās un turās bumbā. Mīklu ietin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 2 h.

Tikmēr sagatavo mandeļu pildījumu:

  • 1 ola
  • 50g sasmalcinātas mandeles
  • 1 ēd.kar. miltu
  • 50g cukurs
  • 50g sviests
  • 1 vaniļas pāksts

Visas sastāvdaļas sablenderē kopā līdz masa ir viendabīga un pildījums ir gatavs.

Kad mīkla ir atdzisusi, to izrullē uz galda kurš ir nokaisīts ar pūdercukuru vai nedaudz miltiem. Mīklu sagiež apļos  kas nedaudz lielāki  par formiņām. Ar mazu mīklas pikucīti to iespaida rieviņās . Ar nazi nogriež liekās maliņas. Sapildītās formiņas liek atpakaļ ledusskapī uz 30 minūtēm.

Pēc tam ¾ no formiņas piepilda ar mandeļu masu un uzliek  pa virsu saseldētu zemeni un cep krāsnī 180 grādos pēc C apmēram 25 minūtes. Ja formiņas  ir lielākas par mini, tad cep 35 minūtes.

Kad mini tartes atdzisušas, tas apkaisa ar pūdercukuru un vēderā iekšā.

 

 

 

Advertisements