Siera kūka ar karameli

Gardākā siera kūka pasaulē! Tā ir sātīga, salda un lieliska.

Sastāvdaļas:

  • 300 g mīļāko cepumu
  • 80 g sviesta
  • 500 g krēm’siers
  • 140 g cukurs
  • 8 g kukurūzas ciete
  • 175 g skābais krējums
  • 3 gab. olas
  • 1 laima sula un miziņa
  • Sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 200g cukurs
  • 3 ēd. Kar. Ūdens
  • 240 g saldais  krējums

Izkausē sviestu un sajauc ar sadrumstalotiem cepumiem. Kūkas formas (24 vai 26cm dieametrā) apakšu noklāj ar cepamo papīru. Liek cepumu masu, izlīdzina. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 min. Saputo sieru, kamēr tas ir krēmīgs un viendabīgs.  Pievieno cukuru, kukurūzas miltus un vaniļas pāksti. Iemaisa skābo krējumu. Masā iekuļ olas, pēc tam pievieno laima sulu un miziņu.

Cep krāsnī  150 C apmēram 1 h. Kūkas formu no apakšas ietin follijā, augšu atstājot vaļā tad to liek cepamajā pannā, ko piepilda ar ūdeni. Tam jābūt vismaz  2cm augstumā. Ja cepšanas gaitā ūdens iztvaiko, to uzpilda vēl. Siera kūka ir gatava, kad pakustinot tā viducī ir vēl mīksta (tā kā smieklīga želeja)

Tikmēr pagatavo karameli.

Ūdeni un cukuru liek pannā, karsē, ik pa brīdim apmaisa, kamēr iegūst brūnu, karamelīgu nokrāsu. Jāuzmanās, jo kad cukurs iegūst brūnu nokrāsu piededzināt to var ļoti ātri. Pielej saldo krējumu, izslēdz uguni. Maisa intensīvi kamēr mērce ir viendabīga. To liek bļodiņā un ļauj, lai atdzist.

Kad pati siera kūka ir izcepta to atstāj atdzesēties (1-2 h). To izņem no formas un pārklāj ar atdzisušo karameli.