Zemesriekstu batoniņi
Ļoti viegli un ātri pagatavojamas, ļoti garšīgas un ļoti satīgas tāfelītes. Sāļais zemesriekstu sviests garšo lieliski kopā ar šokolādi!
Riekstu sviesta kārta:
- 120g sviests
- 100g baltā šokolāde
- 150g zemesriekstu sviests
- 150g šokolādes cepumi, piemēram ‘Selga’
Ūdens peldē izkausē sviestu un balto šokolādi. Tikmēr cepumus salauž mazākos gabaliņos. Sagatavo formu. Tajā ieklāj cepamo papīru vai folliju. Izkausētajā masā iejauc riekstu sviestu un cepumus. Masu lej formā un liek ledusskapī sastingt uz 30 minūtēm.
Šokolādes krēms:
- 200g tumšā vai piena šokolāde
- 150g saldais krējums
- 50g sviests
Saldo krējumu lej katliņā un vāra. Kad tas sāk burbuļot gar malām un ir gandrīz uzvārījies, to noņem no uguns. Šokolādi, salauztu mazos gabaliņos, un sviestu liek klāt katliņā un atstāj uz pāris minūtēm. Pēc brīža sāk maisīt, līdz šokolāde ir vienmērīgi izkususi.
Kad riekstu kārta ir sacietējusi, tai lej virsū šokolādes kārtu un liek vēlreiz ledusskapī vēl uz 30 min.
Batoniņus atliek tikai sagriest un tie ir gatavi ēšanai.
Atbalsojums: Anna Birmane, Zemesriekstu batoniņi - home made
Gribēju jautāt cik lielu formu izmantoji?
Man ir tāda 4stūraina forma 20x 20 cm, bet var izmantot arī apaļās formas. 🙂
ok. paldies.