Aveņu mafini ar drustalām

Ilgi cīnījos ar dažādām receptēm līdz beidzot es esmu atradusi perfektu recepti priekš mafiniem.  Perfektas produktu proporcijas veido skaisti pacēlušos mafinus un lielisku garšu. Šai receptei var pievienot ogas, augļus, šokolādes gabaliņus utt.

IMG_9107

IMG_9118

Starpcitu, vienmēr iesaku izmantot brūno cukuru, ja tas ir iespējams. Tas sniedz patīkamāku garšu nekā parastais baltais cukurs.

Lieta ko neiesaku izmantot – citronu sulas koncentrātu.

Mafinu pamatrecepte:

  • 200g milti
  • 120g brūnais cukurs
  • 1 ola
  • 125g kefīrs vai paniņas
  • 70g eļļa
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • šķipsna sāls
  • 1 ½  tējkarote cepamais pulveris

Pagatavošana ir pavisam vienkārša. Vienā bļodā ielej kefīru, eļļu, citrona sulu un olu, otrā – cukuru, sāli, cepamo pulveri un miltus. Produktus abās bļodās rūpīgi samaisa. Pēc tam abu bļodu sastāvdaļas sajauc kopā. Maisa pēc iespējas mazāk, tikai līdz brīdim, kad sastāvdaļas ir apmēram sajaukušās.

Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem. No krāsns temperatūras ir atkarīgs tas cik skaisti un pacēlušies būs mafini. 180 grādos man sanāk mafini kuri izskatās pēc sēnēm, taču 200 grādos tie uzceļas brīnišķīgi.

Kamēr krāsns karsējas, var pievienot 100-120 g avenes vai jeburas citas ogas.

Mīklu pilda muffin papīra formiņās, aizpildot 2/3 no tām.

Drumstalas:

  • 75g milti
  • 30g sviests
  • 30g brūnais cukurs
  • 1 tējkarote citrona sulas

Šīs proporcijas ir tikai aptuvenas. Drupačiņas vienmēr gatavoju uz izjūtu. Sviestu jāsaberž kopā cukuru un miltiem. Iegūtās drupaču masas blīvumam jābūt tādam lai, masu saspiežot dūrē, tā turētos kopā, bet to varētu arī sadrupināt.

Drumstalas ber uz muffiniem un tos liek cepties 15-20 minūtes.

Kad gatavi, baudiet tos pie tējas vai piena krūzes. Rekomendēju!