Citronkūka / Lemon cake

Pavasaris nav aiz kalniem. Putni jau sāk dziedāt rīta dziesmas un saulīte laužas cauri sniega mākoņu žogam. Veikalu plauktos parādās košas pavasara kolekcijas un cilvēki pie katras izdevības atsvaidzina savu garderobi. Kāpēc gan neatsvaidzināt arī savu ēdienkarti?!

Image

Citronkūka

Kūkai:

  • 200g milti
  • 50g kukurūzas milti
  • 100g cukurs
  • 3 ½ tēj.k. cepamais pulveris
  • šķipsniņa sāls
  • 180g paniņas vai bezpiedevu jogurts
  • 2 olas
  • 100ml laba olīveļļa
  • 1 citrona miza un sula
  • 2 ēd.kar. magoņu sēkliņas

Glazūrai:

  • Sula no viena citrona
  • apm. 100g pūdercukurs

Krāsni uzsilda 170 C. Šī kūkas recepte ir viena no vienkāršākajām. Nepieciešamas divas bļodas. Vienā saber un samaisa visas sausās sastāvdaļas, otrā  – “slapjās” (olas, paniņas, citrona sulu, miziņu, olīveļļu). Pēc tam abu bļodu saturu samaisa kopā. Cepamajā formā (20cm) ieklāj cepamo papīru un lej iekšā mīklu. Cep krāsnī 30-35minūtes.

Lai pagatavotu citrona, glazūru citrona sulā iemaisa pūdrcukuru līdz izveidojas viendabīga, nedaudz plūstoša masa. Ja glazūra ir pārāk plūstoša, pievieno vairāk cukura.

Kad kūka ir izcepusies, tai ļauj nedaudz atdzist. Pēc brīža (15-20min) pārlej glazūru un tā ir gatava pasniegšanai.

Image

English version:

Lemon cake:

  • 200g flour
  • 50 g corn flour
  • 100g sugar
  • 3 ½ tsp baking powder
  • pinch of salt
  • 180 g buttermilk
  • 2 large eggs
  • 100ml olive oil
  • 1 lemon (zest and juice)
  • 2 tbsp poppy seeds

Lemon glaze:

  • Juice of  1 lemon
  • 100-150g confectioners sugar

Preheat your oven on 170 C.

This recipe is very simple. You will need two bowls. Put all dry components in one and wet ingredients in other bowl. Mix them a little bit. Then combine all ingredients in one bowl. Steer them togeather.

Butter 20cm spring form or line it with baking paper. Pour the dough in form and bake it for 30-35 min.

While cake is baking you have time to prepare lemon glaze. Just mix lemon juice with sifted confectioners sugar. If the mixture is too runny, add more sugar.

After the cake is done let it rest for 15-20 min, then put lemon icing on and it is ready to serve.