Mazie banofī pīrāgi

Šis ir ļoti ātri pagatavojams deserts. Ja pietrūkst laiks, smilšu miklu var iegādāties veikalā vai pat nopirkt gatavus smilšu mīklas groziņus.

Image

Smilšu mīklas pamatnei:

  • 115g sviests (istabas temp.)
  • 1 ola
  • 50g cukurs
  • 1 tējk. rivēta apelsīna miziņa
  • škipsna sāls
  • 200g milti
  • 1 ēd.k. auksta piena vai ūdens

Pildījums:

  • 200g kondensētais piens
  • 20g sviests
  • 50g saldais krējums

Dekorēšanai:

  • 2 gab. banāni
  • 250g saldais krējums (1 paciņa)

Jāsāk ar smilšu mīklu, jo tai vēlams nostāvēties ledusskapī vismaz 1 stundu pirms lietošanas. Ja ir iespējams to var pagatavot arī iepriekš. Ledusskapī vai saldētavā to var uzglabāt vismaz nedēļu.

Sviestam pievieno cukuru, apelsīna miziņu un sāli. To kuļ ar koka karoti vai izmantojot virtuves kombainu. Kad sastāvdaļas iemaisītas, pievieno olu un izsijātus miltus. Produktus maisa līdz izveidojas viendabīga, mīksta masa.  Ja mīkla ir pārāk sausa, pievieno ūdeni vai pienu. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un uzglabā ledusskapī vismaz 1h.

Kad mīkla ledusskapī nostāvējusies, to ņem ārā, izrullē un rūpīgi ieklāj ietaukotā metāla muffinu formā vai mini tartēm paredzētajās formiņās. Ieklātās mīklas pamatnēs ar dakšiņu sadursta dažus caurumiņus. Sagatavotās formiņas atkal liek ledusskapī uz 20 min.

Tikmēr sakarsē krāsni uz 190 grādiem pēc C. Sagatavo cepamos zirnīšus (var izlīdzēties arī ar kaltētiem brūnajiem zirņiem vai pupiņām) un cepampapīra kvadrātiņus. Kad 20 minūtes pagājušas, formiņas ņem ārā no ledusskapja un tajās ieklāj cepamo papīru un ieber zirnīšus, lai tie noklātu pamatni. Nekavējoties liek krāsnī un cep 12-15 minūtes. Pēc tam zirnīšus un cepamo papīru noņem un turpina cept vēl 5min bez zirņiem.

Kondensēto pienu lej katliņā, pievieno sviestu un vāra uz vidēji lielas uguns. Kad tas sāk sabiezēt un burbuļot, pielej saldo krējumu, turpina vārīt un maisīt. Kad krēms ir kļuvis biezāks un tumšāks, to noņem no uguns un atdzesē.

Banānus sagriež šķēlītēs (ripiņās), putukrējumu saputo.

Atdzisušas pamatnītes izņem no cepamās formas un tajās pilda iebiezinātā krēma kārtu. Pa virsu bāgātīgi sakrāmē banānus un putukrējuma kārtu.

Dekorē ar rīvētu šokolādi vai šokolādes gabaliņiem.

Advertisements