Baltās šokolādes tējas kūkas

Baltās šokolādes pamatnītes (12gab)

  • 200g milti
  • 120g sviests (istabas temp.)
  • 3 olas
  • 100g baltā šokolāde (sasmalcināta)
  • 300g brūnais cukurs
  • 1 ½ tēj.k. cepamais pulveris
  • šķipsna sāls
  • 170g paniņas vai kefīrs

Krāsni sakarsē līdz 175 grādiem pēc C. Sviestu puto kopā ar cukuru un olām līdz masa ir kļuvusi krēmīga. Masai pievieno izsijātus miltus, sāli un cepamo pulveri, un arī kefīru. Iemaisa sasmalcināto šokolādi. Tiklīdz mīkla kļuvusi viendabīga, to pilda mafinu formiņās, aizpildot 2/3.

Cep 20-25 min. Pēc tam atdzesē.

Image

Itāļu bezē ar zemenēm

  • 2 olu baltumi
  • 100g cukurs
  • 40ml ūdens
  • 200g zemeņu ievārījums vai svaigas ogas

Lai pagatavotu itāļu bezē, cukuru un ūdeni karsē uz vidēji lielas uguns līdz 110 grādiem pēc C. Ja nav pieejams termometrs, tad  vāra līdz pirmajiem burbuļiem un no tā brīžā vēl 1 min. Kopā tas var aizņemt apm. 4 min. Tikmēr atsevišķā bļodā puto olas baltumus. Puto līdz sāk parādīties mīkstas baltas putas. Tikmēr sīrups būs uzvārījies. Neapstādinot putotāju, sīrupu lēnā strūkliņā lej klāt olu baltumiem. Puto līdz olas baltums kļuvis spīdīgs un gluds kā zīds (vismaz 5min). Ievārījumu vai ogas sablenderē un, turpinot putot, pa vienai karotei like klāt bezē.

Rezultātā sanāks brīnišķīgs, gaiši rozā krēms ar kuru var dekortēt tējas kūkas. Dekorēšanai es izmantoju cukura pērlītes kuras ir nopērkamas Gemosā. Taču var izmantot arī kokosriekstu skaidiņas vai rīvētu balto šokolādi.

Image