Brownie tējas kūkas

Tradiconālā šokolādes brownie “transformācija” par cēlām tējas kūkām. Pēc garšas itāļu bezē ļoti atgādina marshmellows zefīrus, tapēc tas lieliski papildina šokolādes pamatnes nedaudz rūgteno garšu.

Sastāvdaļas pamatnei:

  • 120g  šokolādes (70%kakao)
  • 120g sviests
  • 90g milti
  • 2 olas + 2 olu dzeltenumi (baltumus saglabā priekš bezē)
  • 250g brūnais cukurs
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • škipsna sāls

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem pēc C. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Atsevišķā bļodā kuļ olas ar cukuru. Pēc tam pievieno izkausēto šokolādi ar sviestu un miltus. Produktus rūpīgi iecilā. Iecilāt nozīmē vieglām, lielām kustībām ‘kaut ko’ iemaisīt, it kā pārceļot. Mērķis ir saglabāt gaisu uzputotajās olas.  Mīklu pilda mafinu veidnēs un cep 20-25min. Pēc cepšanas atdzesē.

Image

Itāļu bezē:

  • 2 olu baltumi
  • 100g cukurs
  • 40ml ūdens

Lai pagatavotu itāļu bezē, cukuru un ūdeni karsē uz vidēji lielas uguns līdz 110 grādiem pēc C. Ja nav pieejams termometrs, tad  vāra līdz pirmajiem burbuļiem un no tā brīžā vēl 1 min. Kopā tas var aizņemt apm. 4 min. Tikmēr atsevišķā bļodā puto olas baltumus. Puto līdz sāk parādīties mīkstas baltas putas. Tikmēr sīrups būs uzvārījies. Neapstādinot putotāju, sīrupu lēnā strūkliņā lej klāt olu baltumiem. Puto līdz olas baltums kļuvis spīdīgs un gluds kā zīds (vismaz 5min).

Kad šokolādes pamatnītes atdzisušas tās dekorē ar bezē. Ja ir pieejams gāzes deglis, bezē var nedaudz nobrūnināt.

Image