Zemesriekstu sviesta konfektes
Šis ir Amerikā ļoti iecienīts saldums. Jāatzīsts, ka neskatoties uz konfekšu sātīgumu, tās iekaroja arī manu šokoholiķes sirdi.
Tās ir mazas, viegli pagatavojamas un labi izskatīsies uz svinību galda.
Sastāvdaļas zemesriekstu krēmam:
- 150g zemesriekstu sviesta
- 50g sviests (istabas temp.)
- šķipsna sāls
Šokolādes kārta:
- 250g piena šokolādes
- 20g sviests
Sviestiņu sajauc ar zemesriekstu sviestu un sāli. Rūpīgi samaisa produktus. Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi un mazu piciņu sviesta.
Uz dēlīša izkārto 20 – 25gab. mini papīra formiņas. Ar mazu karotīti formiņās lej šokolādi. Pa vidu formiņai liek ½ tējkaroti zemesriekstu krēma. Pa virsu tam uzlej atlikušo šokolādi. Formiņas liek ledusskapī uz 30min līdz 1h lai šokolāde sacietē. Pēc tam tās ir gatavas pasniegšanai.
Atbalsojums: Anna Birmane, Zemesriekstu sviesta konfektes - home made