Šokolādes zemesriekstu tarte/ Chocolate peanut tart

(english version below)

Ja tev šķiet, ka deserta pagatavošana aizņemt veselu dienu, tad šī recepte apgāž visus stereotipus. Lai pagatavotu šo fantastisko šokolādes  tarti  ir nepieciešams 15 minūšu darbs un nedaudz mīlestības pret šokolādi.

ImageImage

Pamatnei:

  • 200g šokolādes cepumi
  • 2 ēd.kar. pūdercukurs
  • 2 ēd.kar. kakao
  • 100g sviests
  • 50 g lobīti, apcepti zemesrieksti

Pildījumam:

  • 200g šokolāde
  • 150g saldais krējums
  • 50g sviests
  • 1 ēd.k. pūdercukurs

Glazūrai:

  • 50g šokolāde
  • 2 ēd.k. saldais kr.
  • 1 ēd.k. ūdens
  • 1 ēd.k. medus vai kļavu sīrups

Lai pagatavotu pamatni, cepumus kopā ar pūdercukuru, kakao un zemesriekstiem sadrupina/sablenderē un sajauc. Sviestu izkausē un lej klāt drupinātajai masai.  Visu kārtīgi samīca kopā. Ja šķiet ka masa ir par sausu var pievienot vēl izkausētu sviestu.

Tartes formu nobārsta ar pūdercukuru. Cepumu masu ber formā un ar pirkstiņu palīdzību to izlīdzina. Tai jānoklāj gan pamatne, gan malas.  Formu liek saldētavā.

Tikmēr pagatavo  pildījumu. Saldo krējumu ar pūdercukuru liek katliņā un sakarsē līdz pirmajam burbulim. Kad krējums ir karsts katliņu noņem no uguns un tajā ieber šokolādi.  Pāris minūtes ļauj  šokolādei izkust. Ar putojamo slotiņu visu samaisa un pievieno sviestu. Masai ļauj nedaudz atdzist. Pēc tam to klāj virsū cepumu pamatnei un atkal liek atpakaļ saldētavā uz 15 minūtēm.

Glazūras pagatavošanai saldo krējumu uzsilda līdz pirmajam burbulim un tāpat kā iepriekš, tajā izkausē šokolādi. Pievieno medu un ūdeni. Visu kārtīgi samaisa. Bridi pirms pasniegšanas šo šokolādes glazūru lej virsū tartei un ļauj tai iztecēt pa visiem stūrīšiem.

Dekorēt var pēc paša vēlmēm un iespējām. Es izmantoju krāsainas marmelādes bumbas (pirktas GourmetStudio, Berga bazārā), taču var izmantot arī jūras akmentiņus vai vienkārši riekstiņus.

Image

This is very easy and quick recipe for your last minute dinner. It will take only 15 minutes and you will serve fantastic and mind blowing chocolate desert.

For cookie crust:

  • 200g digestive cookies (chocolate)
  • 2 tbsp confectioners sugar
  • 2 tbsp cacao powder
  • 100g butter
  • 50g toasted peanuts

For ganache filling:

  • 200g milk chocolate (no more than 60% kakao)
  • 150g double cream
  • 50g butter
  • 1 tbsp confectioners sugar

For chocolate glaze:

  • 50g chocolate
  • 2 tbsp double cream
  • 1 tbsp water
  • 1 tbsp honey

To make the  crust  blend cookies together with cacao, sugar and peanuts. Add melted butter and mix it in. If you think that the mass is too dry add more butter.  Spread cookie dough into tart form and push it in corners and all the way up on the edges. Use your fingers!

Put the form in freezer until you prepare your filling.

Pour cream into saucepan and heat it up (on meadium flame)  until you can see first bubbles. Take it off and immediately put in chocolate and sugar. Let it rest for 5 minutes. Then mix the chocolate in with wire whisk. Add butter and mix it in as well. Let it cool for a while, so its not hot. Then pour it in tart form on top of cookie crust. Put it back in freezer for another 15 min.

Just before serving make chocolate glaze. Heat up cream and melt chocolate in it. Then add honey and water. Mix it well. Pour it over rested tart and serve it . Its chocolaty and fantastic!

Enjoy!

Image

Advertisements