Banānu, zemeņu un šokolādes mafini

Kādu dienu ar Māru runājām par garšām un saldumiem (kā jau parasti) un sapratām, ka šis salikums ir perfekts.

Image

Satriecošākā kombinācija – Latvijas saldās zemenes (var būt arī saldētas), banāni un piena šokolāde. Ideāli!

Sastāvdaļas:

  •             200g milti
  •             120g brūnais cukurs
  •             1 ola
  •             125g kefīrs vai paniņas
  •             70g eļļa
  •             1 tējkarote citrona sulas
  •             šķipsna sāls
  •             1 ½  tējkarote cepamais pulveris
  •             1 banāns
  •            12 nelielas vai 6 lielas zemenes(sagrieztas 2 daļās)
  •            100g šokolāde sakapāta vai sarivēta

Vienā bļodā ielej kefīru, eļļu, citrona sulu un olu, otrā – cukuru, sāli, cepamo pulveri un miltus. Produktus abās bļodās rūpīgi samaisa. Pēc tam abu bļodu sastāvdaļas sajauc kopā. Maisa pēc iespējas mazāk, tikai līdz brīdim, kad sastāvdaļas ir apmēram sajaukušās. Pievieno  sagriestu banānu un šokolādi. Iemaisa un pilda mafinu formiņās. Katrā piepildītajā formiņā liek vienu zemeni vai pus’zemeni.

Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Mafinus cep 15-20 minūtes.Image

Image